Пожежі в Сибіру: згоріло вже 19 населених пунктів та тисячі гектарів лісу

Пожежі в Сибіру: згоріло вже 19 населених пунктів та тисячі гектарів лісу

Пожежі в Сибіру / фото: DW

У Росії продовжують спостерігатися страшні лісові пожежі. Тільки за 13 травня трапилося 19 сильних пожеж, які поширилися на 2100 гектарів. Вогонь знищив не лише 17 тисяч гектарів лісу, а також мінімум 19 населених пунктів.

Про це повідомляє NGS. 

Швидке поширення вогню спричинило те, що згоріло вщент 518 будинків. Щодня у різних регіонах виникають чергові осередки загоряння. Влада говорить про те, що пожежі провокують обриви проводів, а також замикання електричної проводки, спровоковане ураганним вітром. Його пориви сягають 40 метрів за секунду.

На сьогоднішній день пожежна обстановка в Росії стала стабільнішою, але при цьому режим НС ніхто не скасовував. Буквально за добу у регіоні трапилося 220 пожеж. На сьогоднішній день ліси горять у 13 областях РФ. Пожежі стали причиною того, що постраждало блильше тисячі людей. 16 людей загинули. Про це розповіли у місцевому слідчому управлінні СК РФ.

Вогонь швидко розповсюджується і вже наблизився до сел Великий і Малий Куску, які знаходяться в безпосередній близькості до Красноярська. Тушать пожежу понад 40 пожежників. Імовірно, ця проблема виникла із-за вини місцевих мешканців. При цьому вони знають про те, що пожежники не можуть впоратися з такою серйозною пожежею і тому просять добровольців допомогти впоратися з вогнем.

7 травня пожежа вирувала у місті Уяр у Сибіру. Приблизно третину всього міста знищено. Людям, які постраждали, пообіцяли спочатку 15 тисяч рублів як компенсацію, а потім оцінили збитки та заявили, що виплатять по 30-50 тисяч. Місцеві кажуть, що жодних виплат вони не отримували, а ще й така мізерна сума все одно не допоможе відновити житло, адже на новий будинок потрібно щонайменше три мільйони.

Варто зазначити, що РФ щорічно стикається з лісовими пожежами, але у 2022 році вони стали більш масштабними та призводять до серйозних руйнувань. Багато хто залишається без житла через те, що МНС не може впоратися самостійно. Раніше на допомогу їм приходили військові, але тепер їх немає, адже всі були відправлені владою в Україну на війну.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.