ЗСУ виженуть ворога з країни до кінця літа — американський генерал

ЗСУ виженуть ворога з країни до кінця літа — американський генерал

ЗСУ / фото: Цензор.НЕТ

Російські військові не мають достатньої кількості техніки, зброї та живої сили. Це говорить про те, що незабаром ЗСУ розпочне контрнаступ і війська окупантів будуть вибиті з території України. Саме так вважає генерал Бен Ходжес, який раніше командував армією США у Європі.

Про це повідомляє CNN.

Бен Ходжес говорив, що українська армія мала невелике вікно можливостей, яким вона не змогла скористатися. Коли окупанти були відкинуті з Київської області, можна було розпочинати контрнаступ, а не давати ворогові можливість перегрупуватися та підготуватися до чергового нападу, але вже на інших напрямках.

В даному випадку все ж таки є і позитивний момент. Напад РФ на Україну було розпочато надто стрімко, тому російські війська не встигли підготуватися належним чином. Останні два тижні фронт розтягнувся вже на 480 кілометрів, а успіхи у росіян зовсім незначні. Крім того, повністю відсутня область, де можна було б завдати основного удару.

Ходжес додав, що армія РФ не може у деяких районах продовжувати наступальні дії. Також очевидно, що немає жодної злагодженості серед ворожих солдатів, що дуже допомагає ЗСУ. Окупанти просто не вміють одночасно користуватися повітряними, наземними та морськими силами. Також не особливо активними є на сьогоднішній день спецназ та кібервійська. Україна має всі шанси швидко і нещадно знищити ворога, який завдав стільки болю та руйнувань народу.

«Росія надто близька до кульмінації. Вона не має величезної кількості солдатів або сучасних танків, які можуть бути використані для бою. Швидше за все, все закінчиться за кілька тижнів. Варто враховувати, що на стороні України США та багато інших союзників, які допомагають усіма можливими шляхами. Саме тому за наступні кілька тижнів потенціал України буде збільшено», – каже Ходжес.

Незабаром ЗСУ розпочне контрнаступ. Російські війська вже до кінця літа будуть відкинуті на ті позиції, які були зайняті до повномасштабного вторгнення. Іноземні партнери нададуть усе потрібне для цього озброєння. Вже зараз на фронті починають використовувати сучасну зброю, що допомагає відтіснити ворога до кордону.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.