Лавров натякнув, що “переможних” успіхів армії РФ до 9 травня не буде

Лавров натякнув, що “переможних” успіхів армії РФ до 9 травня не буде

Сергій Лавров / фото: Vesma.today

Сергій Лавров, який обіймає посаду міністра закордонних справ Російської Федерації, практично непомітно зробив натяк на те, що у війні проти України вони не можуть здобути навіть незначні «перемоги». Саме тому на 9 травня можна росіянам не чекати хороших новин.

Про це повідомляє Mediaset.

Лавров зазначив, що ще в СРСР була традиція, яка передбачала на те чи інше свято, робити щось гучне. Попри це Росія більше уваги приділяє тому, щоб виконати завдання, поставлені Володимиром Путіним. Вони стосуються безпосередньо «безпеки цивільного населення». Потім міністр закордонних справ знову почав розповідати про те, що необхідно провести повну денацифікацію України та усунути всі загрози безпеці Російської Федерації.

«Наші солдати не кваплять події, щоб встигнути до якоїсь певної дати. В даному випадку йдеться саме про День Перемоги. Наступ має проводитися поступово для того, щоб ризики для військових та громадянських людей РФ були мінімальними», – каже Лавров.

Варто зазначити, що Лавров не закликає президента України здаватися. Військові української армії та громадянські українці просто повинні припинити чинити опір «порятуванню».

Британська, а також американська розвідка надала дані щодо того, що до 9 травня Путін хоче здобути хоча б незначну «перемогу» на території України. Це спричинило те, що починаючи з 19 квітня, російська армія зайнялася посиленим штурмом районів, розташованих на сході нашої країни.

У США зазначили, що незважаючи на те, яка саме ситуація буде на фронті, у Москві Путін все ж таки планує провести урочистий парад на День перемоги. У Кремлі говорять, що святкування відбуватиметься без участі іноземних лідерів. Цікавим моментом стало те, що до Москви не запрошували навіть Олександра Лукашенка, який підтримує військові дії Росії проти України.

Сьогодні російські війська все ще наступають на сході України. Вони хочуть взяти під контроль Донецьку та Луганську області, а також утримувати далі сухопутний коридор, що з’єднує з Кримом. Українські війська у свою чергу продовжують активно чинити опір. За останні пару днів було відбито понад 10 атак окупантів та знищено чимало техніки.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.