Постачання озброєння від НАТО в Україну триває

Постачання озброєння від НАТО в Україну триває

Гаубиця M777А1 / фото: WallpapersHome

Сьогодні у боротьбі з російською агресією на підтримку України стали найбільші країни світу, найпотужніші держави, що входять до складу НАТО і не лише. Така підтримка надасть істотну допомогу Збройним Силам нашої країни у боротьбі із загарбниками. Так, найближчими днями відбулася конференція міністрів оборони НАТО, на якій було ухвалено справді стратегічне рішення про передачу Україні ще більше сучасного, передового озброєння.

Але ще до цього Канада вже відправила нашій армії 94 штуки гаубиць M777А1. Це 155-міліметрова британська польова гаубиця, що буксирується. Це найлегше обладнання у своєму класі (на 42% легше за найближчий аналог, модель М198). Для її розрахунку достатньо лише 5 осіб у порівнянні з 9, які б знадобилися для роботи з тією ж М198.

Серед інших особливостей обладнання варто виділити:

• Час розгортання – не більше 3-х хвилин, а згортання – до 2-х хвилин. Ворог не встигне зробити удар у відповідь по позиціях наших військових.

• Висока дальність стрілянини – до 40 км. Гаубиця працює разом із керованими снарядами «Ескалібур».

• Висока точність удару, простота наведення. Ймовірне кругове відхилення не перевищує 5 м. Наявність інерційної та передової системи наведення, заснованої на GPS.

І вже незабаром це обладнання надійде на передову!

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.