Феномен Арестовича у воюючій Україні: масова психотерапія та заспокійливе для нації

Феномен Арестовича у воюючій Україні: масова психотерапія та заспокійливе для нації

Олексій Арестович / Фото: gordon.ua

Понад два місяці наша країна у стані війни, тисячі загиблих мирних жителів, мільйони людей змушені були виїхати з рідного дому, більшості вже нема куди повертатися. А ті, хто мешкає у відносно спокійних регіонах, переживають, щоб і до них не прилетіли ракети рашистських «асвабадітєлєй». Психологічне та емоційне напруження у суспільстві неймовірно високе, але паніки немає. І це великою мірою заслуга однієї людини – радника голови Офісу президента Олексія Арестовича.

Його спокійна, певною мірою неформальна, манера щодня говорити з народом із екранів смартфонів, гіпнотичні інтонації, підбадьорливі слова та сміливий оптимізм на майбутнє призвели до того, що зараз Арестовича називають «головним заспокійливим» для українців. Щодня мільйони людей слухають його звернення і їхня надія на перемогу тільки міцніє.

А вороги України сходять жовчю від злості, ненавидять їїйого, як і президента Зеленського. Вже давно Арестовича названо метою номер два на знищення, але в них нічого не вийде, як не вдалося за два дні захопити столицю Київ.

То хто ж такий Олексій Арестович і якою є його роль у цей складний період для України? Ми зібрали найцікавіші факти з життя цієї неординарної людини, які допоможуть познайомитися з ним ближче.

  1. Народився Олексій у грузинській Кахетії, містечку Цітелі-Цкаро (нині Дедопліс-Цкаро) 3 серпня 1975 року. Його батько Микола Арестович, білорус за національністю, був військовим. Про маму відомо тільки те, що вона має польське коріння.
  2. Коли син був дошкільником, сім’я по службі батька переїхала до Києва. Олексій закінчив школу №178.
  3. Відразу після 11 класу поступив на біологічний факультет Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка, але після 1-го курсу кинув навчання, розчарувавшись у професії біолога.
  4. Далі вступив до Київського театру-студії “Чорний квадрат”, де отримав основи театральної майстерності.
  5. Основна вища освіта – диплом військового перекладача Одеського інституту сухопутних військ. Має також дипломи психолога та теолога.
  6. На початку кар’єри в основному займався роботою в театрі і кіно. Знімався в багатьох картинах, наприклад, “Повернення Мухтара”, “Брат за брата – 2” та інших (загалом у фільмографії 15 кіноролей). Став співорганізатором кінокомпанії “Aegis Artist Group”, брав участь у шоу «Навчіть мене жити» на каналі ICTV як ведучий та психолог.
  7. . З 2005 року був у керівництві партії “Братство” – заступником Дмитра Корчинського. В 2010 році був призначений на посаду радника з інформаційної політики Леоніда Кравчука.
  8. Свій перший канал на YouTube створив у 2014 році. Зараз Арестович – один із найпопулярніших блогерів України. На YouTube на 27 квітня 2022 року він має 1,33 млн підписчиків, у Instagram — 1,4 млн, на Facebook — 821 тис., також він веде свій Telegram-канал (424 тис.) та Twitter (162,5 тис.). ).
  9. У 2018–2019 роках Арестович перебував на військовій службі у зоні АТО, отримав звання майора (зараз він підполковник) та декілька нагород. Служив у розвідроті, здійснив 33 бойові виходи в тил супротивника.
  10. Двічі одружений. Від першого шлюбу є дочка Вероніка, у другому шлюбі росте син.
Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.