Психологи розповіли, чи варто відзначати Великдень під час війни

Психологи розповіли, чи варто відзначати Великдень під час війни

Великдень під час війни / фото: freepik.com

Багато людей сьогодні перебувають у відносно безпечних місцях, тому вони можуть почати сумніватися щодо того, чи варто у такий важкий для країни час радіти та відзначати Великдень. Психологи кажуть, що свято обов’язково треба відзначати і щиро радіти. Також не потрібно відкладати «на потім» свій день народження або радість за якусь гарну звістку, адже невідомо коли це потім настане.

Про це повідомляють психологи телеграм-каналу «Психологічна підтримка».

Кожна людина у сучасних реаліях зіткнулася з досить складним емоційним станом. Настрій різко піднімається вгору, то з неймовірною швидкістю падає вниз. Коли відбувається закриття якихось мінімальних людських потреб, які можуть принести задоволення і позитивні емоції, в організмі збільшується рівень гормону дофаміну, що дозволяє вирівняти емоційний стан і зробити його нормальним.

Дуже важливим є момент для дітей. Вони більше за інших потребують не тільки великої кількості уваги з боку дорослих, але ще й турботи. Їм дуже важливо, щоб дитинство було щасливим і тут уже не гратиме ніякої ролі, йде війна чи ні. Якщо є хоча б мінімальна можливість вкотре порадувати своїх дітей, то створіть їм невелике свято, проведіть з ними час, почитайте казку або прогуляйтеся, коли це дозволяє обстановка.

До Великодня залишилося зовсім небагато. Потрібно постаратися і провести це дуже важливе для християн свято у колі своїх рідних. Дитина може допомагати пекти паски або навіть частину з них прикрасити так, як їй це подобатиметься. Варто звернути увагу на його творчі здібності та обов’язково похвалити за виконану роботу. Також разом можна розмалювати великодні яйця і зробити їх яскравими та дуже красивими.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.