США оцінили, скільки військ РФ знаходиться на Півдні та Сході України

США оцінили, скільки військ РФ знаходиться на Півдні та Сході України

Скільки російських військових зараз на Сході та Півдні України / фото: 5 канал

Майже два місяці минуло з того моменту, як Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Українські війська стримують противника і намагаються його вигнати з території нашої країни.

Про це повідомляє CNN.

Водночас, розвідка США повідомила про те, що Росія почала спрямовувати допомогу тим військам, які розташувалися не лише на Сході України, а й на Півдні. Туди додатково було відправлено 11 батальйонних тактичних груп, у результаті чого загальна кількість російських БТГ досягла 76.

Американське видання надало подібну інформацію та послалося на одного з високопосадовців, який має відношення до оборони США. У повідомленні також наголошується, що Росії вдалося дещо розширити свої можливості безпосередньо на території нашої країни.

Видання зазначає, що сухопутні війська РФ зосередилися виключно у двох напрямках, але ніхто не виключає, що незабаром буде знову спроба захопити столицю України. Звичайно, такий поворот подій малоймовірний, але все ж таки ризик існує. Варто зазначити, що сьогодні Росія почала використовувати вже досить старе озброєння, яке «розвалюється прямо на ходу». Це може говорити про те, що навіть якщо влада РФ вирішить офіційно мобілізувати солдатів, то у них просто не буде можливості надати потрібну кількість якісного озброєння. Незважаючи на концентрацію військ на Сході та Півдні України, по всій іншій території продовжуються регулярно наноситись ракетні атаки по різних містах.

Збройні сили України протистоять окупантам. Міжнародні партнери у різний спосіб намагаються підтримати нашу країну. Вони надають сучасне озброєння, а також накладають на агресора максимальні санкції.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.