У Кремлі вигадали нову мету “спецоперації” в Україні

У Кремлі вигадали нову мету “спецоперації” в Україні

Лавров / фото: Цензор.НЕТ

Російська Федерація вторглася на територію України та розв’язала повномасштабну війну для того, щоб «США перестало домінувати у світі». Така заява була зроблена главою Міністерства закордонних справ РФ Сергієм Лавровим під час його інтерв’ю телевізійному каналу «Росія 24».

Про це повідомляє Фокус.

Він зазначив, що Кремль не збирається погоджуватися з політикою, яка передбачає «розширення та домінування США». Саме її дотримуються усі західні країни. Лавров додав, що така позиція Вашингтона спричинила те, що до РФ змінилося ставлення. Відповідно, Москвою було прийнято рішення розпочати повномасштабне вторгнення. Глава МЗС особливо наголосив на тому, що саме Україна стала «плацдармом, на якому і відбудеться остаточне придушення Росії, а також її подальше підпорядкування тій глобальній системі, що була побудована Заходом».

Під час подальшого спілкування з представниками телеканалу Лавров розповів про те, що Росія має свою історію та величезну кількість традицій. У зв’язку із цим вона ніколи не стане комусь підкорятися. Він зазначив, що держава може стати виключно членом міжнародного суспільства, де для всіх будуть однакові умови.

Глава МЗС одночасно з цим виступив за те, щоби продовжити мирні переговори з Україною, результати яких допоможуть припинити повномасштабну війну. Також він став звинувачувати українських переговорників у тому, що вони намагаються ухилитися від тих ініціатив, що заздалегідь ними були висунуті. Наприкінці інтерв’ю і зовсім послідували погрози. Лавров попередив про те, що «провокації» з боку України не будут залишені поза увагою. Потім він переклав всю відповідальність за ті військові злочини, що були зроблені у Бучі та Краматорську, безпосередньо на українських солдатів.

Раніще ми писали, що під Харковом солдати РФ влаштували таку ж різанину, як у Бучі. ЗСУ вдалося звільнити від окупантів кілька населених пунктів в Харківської області. В них було зафіксовано сліди злочинів, які дуже сильно нагадували ті, що були зроблені російськими солдатами у Бучі, що на Київщині. Було зафіксовано неодноразові епізоди не лише вбивств, а ще й жорстоких тортур мирних жителів. Про це в інтрвью НВ розповів Олег Синєгубов, голова Харківської обласної військової адміністрації.

А також, що посол Росії у США пригрозив Вашингтону війною. Анатолій Антонов, посол РФ у США, почав безпосередньо погрожувати Вашингтону війною у тому випадку, якщо країна продовжуватиме постачати зброю в Україну. Кремль попередив про те, що подібні дії є неймовірно небезпечними і можуть вважатися провокацією, адже спрямовані на Росію. Через це між США та РФ може виникнути прямий воєнний конфлікт. Антонов зазначив, що всі постачання військової техніки та озброєння, які проходитимуть із Заходу через Україну, є військовою метою Збройних Сил Російської Федерації.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.