Росія втратила в Україні близько 20% бойової потужності – Пентагон

Росія втратила в Україні близько 20% бойової потужності – Пентагон

Розбита техніка РФ / фото: Крим.Реалії

Американські військові проаналізували ситуацію і заявили, що в Україні за весь час воєнного конфлікту війська Росії втратили приблизно 15-20% усієї своєї бойової потужності. Така заява була зроблена чиновником з Міністерства оборони США.

Про це повідомляє ABC News.

Проведений аналіз показав, що Російська армія лишилася щонайменше п’ятої частини солдатів. Також було втрачено безліч танків і літаків, багато ракет, які готувалися до використання до того, як почалося повномасштабне вторгнення в Україну. Частину батальйонно-тактичних груп, які складалися з 800-1000 осіб та займалися захопленням українських міст, були повністю знищені.

Представник Пентагону зазначив, що від БТГ практично нічого на сьогоднішній день не залишилося. Вціліла лише незначна кількість солдатів і зовсім небагато техніки. Залишки російської армії залишили територію України через кордони з Білоруссю та Росією. Війська прямують зараз у бік Білгорода та Валуйки, які розташовані в безпосередній близькості від Донбасу. У той же час, американська розвідка не бачить, що до них приєднуються нові сили ЗС РФ.

Є інформація про те, що командування РФ намагається знайти спосіб, як швидко об’єднати між собою ті ресурси та війська, що ще вціліли для того, щоб сформувати декілька нових підрозділів. Також вони збираються незабаром призвати до армії щонайменше 60 тисяч людей. Ті батальйонні групи, які вдасться відновити, імовірно, перенаправлять на Донбас.

Пентагон зазначає, що на сьогоднішній день на території Донбасу перебуває щонайменше 40 БТГ. 6 квітня налічувалося лише 30 груп. Відповідно, за останні пару днів до них було перекинуто ще близько 10 тисяч осіб особового складу.

Раніше ми писали, що посол Росії у США пригрозив Вашингтону війною. Анатолій Антонов, посол РФ у США, почав безпосередньо погрожувати Вашингтону війною у тому випадку, якщо країна продовжуватиме постачати зброю в Україну. Кремль попередив про те, що подібні дії є неймовірно небезпечними і можуть вважатися провокацією, адже спрямовані на Росію. Через це між США та РФ може виникнути прямий воєнний конфлікт. Антонов зазначив, що всі постачання військової техніки та озброєння, які проходитимуть із Заходу через Україну, є військовою метою Збройних Сил Російської Федерації.

А також, що три країни ЄС готуються відмовитися від російської нафти та газу. Найближчим часом Франція, Німеччина та Бельгія збираються повністю відмовитися від споживання російського газу та нафти для того, щоб не лише підтримати Україну, а й зупинити злочинні дії Путіна.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.