Що робити з печією: поради доктора Комаровського

Що робити з печією: поради доктора Комаровського

Як позбутися печії / фото: Моє здоров’я

Постійний стрес, з яким стикаються люди під час війни, може призвести до того, що з’явиться печія через неправильне харчування. Доктор Комаровський розповів про те, як можна вирішити проблему, а також додав, що цей дискомфорт не потрібно терпіти і варто якнайшвидше нейтралізувати неприємне відчуття печіння.

Про це повідомляє Segodnya.ua.

Відразу ж після того, як з’являється печія, від неї хочеться якнайшвидше позбутися. Багато хто починає пити розчин соди, але це є в корені неправильним рішенням. Більшість вважають, що саме за допомогою лугу можна повністю нейтралізувати соляну кислоту, через яку власне і відбувається подразнення стравоходу, але насправді дещо інакше.

Терпіти печію не можна, адже роздратування стравоходу може призвести до сильного запального процесу. Проблему необхідно вирішувати якнайшвидше. Найпростішим методом боротьби з неприємними відчуттями вважається використання антацидних препаратів. З їхньою допомогою вдасться швидко та ефективно нейтралізувати соляну кислоту. Комаровський зазначає, що якщо печія виникає не дуже часто і після пігулки повністю зникає дискомфорт, то антациди справді будуть вам підходити.

Якщо печія турбує щодня і потрібно регулярно приймати ліки, то від такого методу лікування варто відмовитися. Необхідно негайно звернутися до фахівця, який зможе підібрати засоби для придушення шлункової секреції. Буквально після першого прийому таких медикаментів можна буде назавжди забути про проблему. У той же час обов’язково потрібно пройти повне обстеження, адже регулярна печія може бути ознакою того, що є серйозний запальний процес у стравоході. Пропити призначений препарат у такому разі потрібно щонайменше два тижні.

Раніше ми писали, що кардіолог пояснила, чому скаче артеріальний тиск. Лікар розповіла про те, чому ж насправді багато людей стикаються із стрибками тиску. Крім того, було зазначено, що немає жодного «робочого тиску». Також фахівець-кардіолог  Олена Прокопович з Тернополя підказала, як можна бути з тиском, що скаче, і хоч трохи контролювати цей процес.

А також, що дієтологи назвали продукти, які змушують виглядати старшими. Дієтологи розповіли, які саме продукти здатні спровокувати передчасне старіння. Якщо вони регулярно будуть присутні в раціоні, то дуже скоро людина виглядатиме мінімум років на десять старше.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.