Підвищення температури через стрес: як зрозуміти, що немає інфекції

Підвищення температури через стрес: як зрозуміти, що немає інфекції

Підвищення температури через стрес  / фото: Amway

Стрес, який сьогодні відчувають через війну, може спричинити тривале підвищення температури тіла. При цьому в організмі людини навіть може не бути інфекція і вона не буде хвора. Подібний розлад отримав назву термоневроз.

Про це повідомляє AIS.

Термоневроз є стійкою високою температурою тіла, причиною якої стає стрес. Деякі спеціалісти називають явище гіпертермією. Діагноз ставиться в тому випадку, якщо температура протягом тривалого часу вище за відмітку в 37 градусів. Ще однією ознакою є те, що людина має відчувати або гострий, або хронічний стрес.

Точні причини того, що відбувається, назвати складно, але, ймовірно, мозок може подавати сигнал про підвищення температури після того, як організм відчув стрес. Ще однією можливою причиною може стати те, що гормони стресу можуть впливати на ендокринну систему, що призводить до збою. Відхилення призводить до виникнення ознак, які можуть нагадати грип або ГРВІ.

  • Підвищена температура тіла.
  • Болісні відчуття у всьому тілі.
  • Втома.
  • Почервоніння, відчуття жару.

Розпізнати термоневроз досить легко, якщо ознаки з’явилися відразу після того, як людина зазнала досить гострого стресу. У випадку з хронічним стресом, прояви можуть бути дуже схожі на застуду.

Вважається, що термоневроз зазвичай не зменшується при лікуванні звичайними протизапальними препаратами, такими як аспірин або ібупрофен. При цьому більшість термоневрозів короткочасні і проходять власними силами.

Залежно від того, що саме спровокувало збій в організмі, як «протиотруту» можна застосувати когнітивно-поведінкову або будь-який інший тип психологічної терапії. Це може бути йога або медитація, а також практики, спрямовані на зменшення стресу. Хоча іноді для вирішення проблеми можуть використовуватись і деякі медикаменти.

Раніше ми писали, що кардіолог розповіла, що буде, якщо кинути палити. Багато людей намагаються кинути палити, адже ця звичка є неймовірно шкідливою і може призвести до вкрай сумних наслідків. Через куріння людина може зіткнутися з величезною кількістю різноманітних захворювань і навіть померти завчасно. Що ж станеться з організмом, якщо кинути палити? Про це детально розповідає  Олена Прокопович, котра вже довгий час працює кардіологом.

А також, що дієтологи назвали продукти, які змушують виглядати старшими. Дієтологи розповіли, які саме продукти здатні спровокувати передчасне старіння. Якщо вони регулярно будуть присутні в раціоні, то дуже скоро людина виглядатиме мінімум років на десять старше.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.