Ситуація на захоплених АЕС критична – голова МАГАТЕ

Ситуація на захоплених АЕС критична – голова МАГАТЕ

Рафаель Маріано Гроссі / фото: UA.NEWS

В Україну приїхав голова МАГАТЕ та пообіцяв екстрену допомогу для забезпечення безпеки ядерних об’єктів

Голова Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі назвав критичною ситуацію на захоплених українських АЕС, повідомляє прес-служба Енергоатому в середу, 30 березня.

“Ми як міжнародна організація постійно стежитимемо за цією ситуацією. Ми вважаємо, що це критична ситуація і робитимемо все, щоб наближати її вирішення”, – сказав він, запевнивши, що події на атомних станціях не вдасться приховати.

За його словами, питання звільнення зайнятих російськими військами Чорнобильської та Запорізької АЕС слід розглядати на різних рівнях.

“Це питання потрібно розглядати на різних рівнях. Ми, звичайно, сподіваємося, що момент припинення вогню вже близький, і ті переговори, які йдуть між Україною та Росією, призведуть до миру”, – сказав Гроссі.

Він подякував колективу Южно-Української АЕС за захист інфраструктури у важкі часи.

“Я щасливий бути зараз з вами. Ми стежимо за розвитком подій із самого початку війни. Ми будемо тут і на зв’язку з вами для того, щоб все, що може статися тут, не залишилося непоміченим, не залишилося невирішених проблем. Пам’ятайте: у вас є наша підтримка і весь світ дивиться на вас із дуже теплими почуттями”, – сказав Гроссі.

За його словами, під час його візиту обговорюватимуться питання підтримки та допомоги Україні.

“Ви повинні знати, що представники багатьох країн звернулися до нас із пропозиціями надати підтримку через нашу організацію”, – зазначив голова МАГАТЕ.

Крім того, Гроссі в твіттері написав: “Розглянуто конкретні кроки щодо негайного надання екстреної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об’єктів”.

Джерело: korrespondent.net.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.