Вчені розповіли, чи допомагають вітаміни подолати коронавірус

Вчені розповіли, чи допомагають вітаміни подолати коронавірус

Вітаміни проти коронавірусу / фото: pixabay.com

Співробітники Університету Толедо проаналізували випадки госпіталізації з COVID-19 і встановили, що навіть якщо приймати додатково імуностимулюючі добавки, це не дозволить знизити ризик летального результату від небезпечного захворювання. На самому початку пандемії медики використовували різні мікроелементи для того, щоб лікувати нову хворобу.

Про це повідомляє MedicalXpress.

Ще недавно можна було почути, що деякі з добавок пропонувалися людям як безпечна альтернатива вакцинації. У свою чергу, вчені говорять про те, що добавки мікроелементів не можуть допомогти подолати коронавірусну інфекцію. Багато людей помилково вірять у те, що якщо вони прийматимуть цинк або вітаміни, то це позитивно позначиться на клінічному результаті COVID-19.

Фахівцями було проаналізовано 26 досліджень, які здобули рецензію. До них увійшло 5600 пацієнтів, яких госпіталізували з діагнозом COVID-19. Під час дослідження не було встановлено зниження кількості смертей серед тих людей, які приймали добавки мікроелементів та вітамінів. Показник залишився таким самим, як і серед пацієнтів, які не намагалися зміцнити свій імунітет.

Аналіз досліджень продемонстрував, що застосування вітаміну D може провокувати появу нижчих показників інтубації. При цьому людина набагато менше часу перебуватиме у лікарні. Але для того, щоб остаточно це підтвердити, потрібно провести низку додаткових досліджень. Вітамін С, а також цинк не впливали на час перебування пацієнтів у лікарні та не допомагали знизити ризик виникнення ускладнень, а також підключення до апарату штучної вентиляції легень.

Варто зазначити, що в дослідженні здебільшого розглядалися ті пацієнти, які вже були заражені та потрапили до лікарні з COVID-19, коли почали приймати добавки. Також було ретельно проаналізовано групу людей, які приймали БАДи до того, як сталося зараження. Їм не вдалося знайти якоїсь помітної різниці у показниках смертності.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.