Вчені довели, що у Марко Поло була позашлюбна донька

Вчені довели, що у Марко Поло була позашлюбна донька

Марко Поло / фото: Istorium

В архівах, які зберігаються у Венеції, є інформація щодо того, що Марко Поло мав дочку, про яку ніхто не знав. Аспірант з університету Ка Фоскарі Марчелло Болоньярі випадково знайшов у державному архіві документ, у якому йдеться про те, що Марко Поло мав ще четверту доньку, яку звали Аньезе. Про неї раніше не чули. Для того, щоб краще дізнатися про біографію популярного у всьому світі мандрівника, який відкрив Китай, учені витратили сім століть.

Про це повідомляє Università Ca’ Foscari Venezia.

Марко Поло написав «Книгу про різноманітність світу». Є офіційна інформація щодо того, що він був лише раз одружений з жінкою на ім’я Доната Бадоєр. Вона була із досить старовинного венеціанського роду патриціїв і народила трьох доньок, яких назвали Фантіна, Морета та Беллела.

Дослідники, які досить добре вивчили життя Марко Поло, припускають, що Аньезе народилася до того, як було укладено шлюб із Донатою. Імовірно, невідома донька мандрівника народилася 1300 року. Поло знову повернувся на територію Венеції тільки в 1295 після того, як він здійснив тривалу подорож на Схід. В 1298 після того, як відбулася битва між Генуєю і Венецією, чоловіка взяли під варту і звільнили його з в’язниці тільки наступного року.

Аж до сьогодні в наукових джерелах вдавалося виявити лише незначні натяки на те, що існувала ще одна дочка Марко Поло. Але тільки після того, як у державному архіві було виявлено шматок її заповіту, вдалося отримати доказ, з яким просто неможливо посперечатися. Документ був написаний 7 липня 1319 року і використовувався як виконання волі померлої, якій було лише 23-24 роки. Крім того, у документі згадуються імена трьох різних чоловіків – чоловіка на ім’я Ніколо Кальбо, батька Марко Поло та Стефано Поло, який був ще одним далеким родичем.

Найближчим часом фахівці збираються встановити те, з яких причин мандрівник намагався приховати наявність своєї старшої доньки. Крім того, вони хочуть дізнатися, чи був офіційний союз чи дівчинка народилася поза шлюбом. Про це інформації поки що не вдалося знайти.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.